Press

Presskontakt

Mikael Lindskog
Kommunikationschef, Stockholmståg
070-200 95 40
mikael.lindskog@stockholmstag.se

Högupplösta bilder

Pendelkollen press 1 - 3543 x 2362 pixlar
Ladda ner

Pendelkollen press 2 - 2362 x 3543 pixlar
Ladda ner

Pendelkollen press 3 - 2363 x 3543 pixlar
Ladda ner

Pendelkollen press 4 - 2363 x 3543 pixlar
Ladda ner

Pendelkollen press 5 - 1000 x 667 pixlar
Ladda ner

Pendelkollen press 6 - 1000 x 667 pixlar
Ladda ner

Pendelkollen press 7 - 667 x 1000 pixlar
Ladda ner

Pendelkollen press 8 - 1000 x 667 pixlar
Ladda ner

Ny app – här finns sittplats på pendeltåget

Pressmeddelande

Resenärer som åker pendeltåg i SL-trafiken får nu tillgång till en ny app, Pendelkollen. Med appen kan pendlare för första gången få information om bland annat platstillgång på pendeltågen och push-notiser om händelser i pendeltågstrafiken. Förhoppningen är att detta ska göra vardagen smidigare och enklare för resenärerna.

- Pendelkollen är ett välkommet initiativ från operatörens sida, som kommer göra det möjligt för resenärerna att få snabb och enkel information om bland annat trängsel, störningar och tågens position, särskilt sett i ljuset av att nöjdheten i pendeltågstrafiken har ökat med nästan 23 procent sedan i fjol, säger Christer G Wennerholm (M), trafiklandstingsråd.

Varje vardag gör boende, studerande och arbetande i Stockholmsregionen omkring 300 000 resor med pendeltågen mellan Gnesta, Södertälje och Nynäshamn i söder, till Bålsta, Märsta, Arlanda och Uppsala i norr. SL arbetar tillsammans med operatören Stockholmståg med att förbättra resandet för pendeltågsresenärerna. Pendelkollen är ett resultat av det förbättringsarbetet.

- Vi vet att våra resenärer uppskattar en punktlig och pålitlig trafik, men när vi har störningar är en god trafikinformation ett självklart krav och jag hoppas att våra resenärer skall uppskatta den här tjänsten, säger Kjell Färnström, VD Stockholmståg.

Fakta

Appen ”Pendelkollen” har utvecklats av Stockholmståg, som kör pendeltågen åt SL. Denna ska hjälpa de resenärer som ofta reser med pendeltåg att få mer kontroll över sin resa. Med appen kan resenärer se vilken vagn de ska välja för att få störst chans till sittplats, var tåget befinner sig och när det är framme vid slutdestinationen. Den ger också push-notiser om bland annat trafikstörningar, trafikomläggningar och olyckor. Pendelkollen är gratis och finns att ladda ned för både Android och Iphone på pendelkollen.se.

För mer information

Claes Wersäll
Pressekreterare hos Christer G Wennerholm (M)
070-737 41 90
claes.wersall@moderat.se

Mikael Lindskog
Kommunikationschef Stockholmståg
070-200 95 40
mikael.lindskog@stockholmstag.se